Welkom op deze website

Begint jouw website met ‘Welkom op deze website’ of ‘Welkom bij Klaassen BV.’ Niet doen! Je doet je bezoeker echt geen plezier en het is killing voor SEO!

Google eens: ‘welkom op deze website.’ Je krijgt vast veel hits. Blijkbaar zijn er heel veel gastvrije mensen op het web. Of toch niet? Beste mensen, hoe goed bedoeld ook, dit is niet gastvrij!

De belangrijkste tekst op je website

Dit eerste regeltje (je homepage titel) is de belangrijkste tekst op je website. Binnen een paar seconden heb ik je homepage gescand en wil ik weten of ik goed zit op jouw site. Gaat jou dat lukken met ‘welkom’? Ik voel me welkom door hele andere zaken zoals een duidelijke navigatiestructuur met heldere, leesbare teksten. En.. zoekt jouw doelgroep met: ‘Welkom op deze website?’ Ik ken echt helemaal niemand die dit als zoekterm gebruikt. Verander daarom vandaag nog je koptekst. Tenzij je welkom verkoopt natuurlijk.