SEO-teksten laten schrijven

Voor jouw doelgroep én de zoekmachine

SEO-teksten laten schrijven voor je website

SEO-teksten op je website zorgen voor zichtbaarheid in Google. Wil je SEO-teksten laten schrijven en (gratis) gevonden worden door potentiële klanten? Prima idee! 70% van de mensen kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten.

Als freelance SEO-tekstschrijver, schrijf ik geoptimaliseerde seo-teksten voor ondernemers.

Zoekwoorden geven inzicht

Zoekwoordenonderzoek is de basis voor SEO. Het geeft je inzicht in jouw markt. Zoekvolumes, kansen en sitestructuur, ik zet het allemaal op een rij. De meest geschikte zoektermen verwerk ik in SEO-teksten, mét krachtige paginatitels én klikvriendelijke meta-descriptions. Erg belangrijk!

Google stelt eisen aan de verwerking van zoekwoorden in teksten. Een ijzersterke paginatitel heeft direct invloed op je vindbaarheid in de zoekmachine. Daarnaast stimuleert de meta-description (een soort mini-advertentie) tot doorklikken naar je website.

'Moet ik mijn teksten dan niet volproppen met zoekwoorden?' Nee, niet doen! Spammen met zoekwoorden wordt door Google niet gewaardeerd, je loopt onnodig risico op een penalty.

Zoektermen verwerk ik op strategische plaatsen in de tekst zodat jouw doelgroep je website vindt. Zo profiteer je dubbel. Je webteksten schudden je (potentiële) klanten wakker én je website wordt gevonden. Kans op meer omzet?

Voorbeeld

Stel: je verkoopt koffiemachines.

Wat typen mensen in? Koffieapparaat, koffiemachine, koffie zetten, koffiemachine voor bonen, Nespresso, filterkoffie? Verzin het maar. Het zoekwoordenonderzoek laat het zien.

SEO-teksten en zoekwoorden

SEO-teksten op je website moeten relevant, geloofwaardig en goed leesbaar zijn want mensen zoeken een antwoord op hun vraag. En jij hebt de oplossing!

Voor zoekmachines moeten pagina's goed doorzoekbaar (indexeerbaar) zijn zodat ze begrijpen waar je tekst over gaat. Google vindt het belangrijk dat je op een natuurlijke manier je deskundigheid, je lezers en je volgers opbouwt en waardeert daarom websites met geloofwaardige content hoger dan websites met inhoud van lage kwaliteit.

SEO heeft dus niets te maken met snelle technische trucs. Ga vooral niet spammen want je riskeert een penalty of een verwijdering uit de rankings.

Een website, waar moet je beginnen?

Veel ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen en zijn veel liever bezig met hun eigen vak. Het bouwen van een website doe je er niet zomaar even bij. Internet verandert dagelijks en algoritme updates volgen elkaar razendsnel op. Ook een goede vindbare website laten bouwen kost tijd en energie. Start daarom goed! Voorbereiding verdien je terug!

Bedenk eerst wat je doelgroep wil en zorg voor goede teksten met sterke paginatitels, meta-descriptions en zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt in de tekst. Vindt jouw doelgroep jouw content interessant, dan zal Google je belonen met een hogere ranking.

Eerst denken, dan bouwen

Laat nooit een website bouwen zonder zoekwoordenanalyse en de daaruit voortvloeiende sitestructuur. Zonde van je budget! Omdat goede vindbaarheid te maken heeft met tekst, paginastructuur, techniek en linkbuilding, adviseer ik ondernemers graag vóórdat ze de webdesigner bellen. Dat scheelt tijd én geld! Hulp nodig? Laat je SEO-teksten schrijven. Scheelt je tijd en energie en voorkomt een 'Lorem Ipsum website.'

SEO-teksten laten schrijven en zoekmachine optimalisatie

Als SEO webredacteur schrijf ik voor het web en volg daarbij de SEO richtlijnen zoals ze bedoeld zijn. WordPress heeft mijn grootste aandacht, één van de betere gratis cms systemen met uitstekende mogelijkheden voor natuurlijke zoekmachineoptimalisatie. .

SEO webredacteur voor WordPress

Met het SEO-vriendelijke WordPress maak ik complete websites. WordPress  is gratis en wordt continu doorontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat een organisatie zichzelf tekort doet als een website gezien wordt als verlengstuk van de bedrijfsbrochure. Dan mis je alle online mogelijkheden.

Ook goede webdesigners realiseren zich dat SEO-teksten waanzinnig belangrijk zijn. Hun klanten vragen erom! Een website mét webteksten, mooie foto's, video, een seo-vriendelijk cms en meer. Dat maakt je site pas écht compleet. Want wat heb je aan een mooie website zonder content? Niets!

SEO proof website

Een website die SEO proof is, zorgt ervoor dat je door Google wordt gevonden. Meteen goed starten, bereid je voor en start met je WordPress website.

SEO-teksten laten schrijven
Share This