SEO-teksten laten schrijven

Gevonden in Google

SEO-teksten laten schrijven en gevonden worden?

Gratis (organisch) gevonden worden door potentiële klanten, zonder dure Adwords campagnes? Een goede keuze als je professioneel online wilt. Advertenties worden vaak genegeerd en 70% van de mensen kijkt niet verder dan de eerste pagina van Google, de top-10! Sta je daar niet tussen, dan is dat een gemiste kans.

SEO-teksten laten schrijven hoort bij de bouw van je website. Pakkende teksten maken je website vindbaar (zoekmachineoptimalisatie) en zorgen voor een professionele indruk bij je potentiële klanten.

Als freelance SEO-tekstschrijver en communicatieadviseur doe ik zoekwoordenonderzoek, schrijf ik teksten voor ondernemers en zorg ik voor zoekmachinevriendelijke websites in WordPress.

 

Relevante content

SEO-teksten op je website moeten relevant, geloofwaardig en goed leesbaar zijn want mensen zoeken een antwoord op hun vraag. En jij hebt de oplossing!

Voor zoekmachines moeten pagina’s goed doorzoekbaar (indexeerbaar) zijn, zodat ze begrijpen waar je tekst over gaat. Google vindt het belangrijk dat je op een natuurlijke manier je deskundigheid, je lezers en je volgers opbouwt en waardeert daarom websites met geloofwaardige content hoger dan websites met inhoud van lage kwaliteit (thin content).

SEO heeft dus niets te maken met snelle technische trucs. Ga vooral niet spammen want dat vindt Google niet leuk.

 

SEO-teksten laten schrijven en zoekwoorden vinden, waarom?

Zoekwoordenonderzoek is de basis voor SEO en geeft inzicht in jouw markt, een soort mini-marktonderzoek:

  • Waar zoeken mensen naar?
  • Wat typen ze in en wat is hun zoekintentie?
  • Hoe vaak doen ze dat?
  • Zijn er trends?

Ik zet het allemaal op een rij: zoekvolumes, kansen en sitestructuur. De meest geschikte zoektermen verwerk ik in SEO-teksten met krachtige paginatitels én klikvriendelijke meta-descriptions. Erg belangrijk voor je zichtbaarheid!

Laat je SEO-teksten schrijven want Google stelt eisen: aan de techniek van je website én aan je teksten. Een ijzersterke paginatitel heeft direct invloed op je vindbaarheid en de meta-description stimuleert je doelgroep  tot doorklikken naar je website.

Kans op meer omzet?

Moet ik mijn teksten dan niet volproppen met zoekwoorden?‘ Nee! Spammen met zoekwoorden wordt door Google niet gewaardeerd, je loopt onnodig risico om helemaal uit de zoekresultaten te verdwijnen.

Zoektermen verwerk ik op strategische plaatsen in de tekst zodat nieuwe klanten je website vinden. Zo profiteer je dubbel. Je website wordt gevonden en pakkende teksten schudden je klanten wakker.

Voorbeeld:

Stel: je verkoopt koffiezetapparaten. Wat typen mensen in?

Koffiezetapparaat, koffiemachines vergelijken, koffie zetten, koffiemachine voor bonen, beste Nespresso, filterkoffie gezond? Verzin het maar. Zoekwoordenonderzoek laat het zien.

 

Een website met goede teksten, waar moet je beginnen?

Veel ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen en zijn veel liever bezig met hun eigen vak. Het bouwen van een website doe je er niet zomaar even bij. Internet verandert dagelijks en algoritme-updates volgen elkaar razendsnel op. Ook een goed vindbare WordPress website laten maken kost tijd en energie. Start daarom goed! Goede voorbereiding verdien je terug!

Bedenk eerst wat je doelgroep wil en zorg voor goede SEO-teksten met sterke paginatitels, meta-descriptions en zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt in de tekst. Vindt jouw doelgroep jouw content interessant, dan zal Google je belonen met een hogere ranking.

 

Eerst denken, dan bouwen

Als je gevonden wilt worden op gewenste zoektermen, laat dan nooit een website bouwen zonder zoekwoordenanalyse en de daaruit voortvloeiende sitestructuur. Zonde van je budget!

Omdat goede vindbaarheid te maken heeft met tekst, paginastructuur, techniek en linkbuilding, adviseer ik ondernemers graag voordat ze beginnen aan een website.

Dat scheelt tijd én geld! Hulp nodig? Laat je SEO-teksten schrijven. Scheelt je tijd en energie en voorkomt een ‘Lorem Ipsum website.’

 

SEO-teksten laten schrijven en zoekmachineoptimalisatie

Als SEO-tekstschrijver schrijf ik voor het web en volg daarbij de SEO richtlijnen zoals ze bedoeld zijn. Ik ben WordPressfan. WordPress is een flexibel en uitbreidbaar CMS met uitstekende mogelijkheden

 

SEO-teksten en WordPress

Met het SEO-vriendelijke WordPress maak ik complete websites. WordPress  is gratis en wordt continu doorontwikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat een organisatie zichzelf tekort doet als een website gezien wordt als verlengstuk van de bedrijfsbrochure. Dan mis je alle online mogelijkheden.

Ook goede webdesigners realiseren zich dat SEO-teksten waanzinnig belangrijk zijn. Hun klanten vragen erom! Een website mét webteksten, mooie foto’s, video’s, het seo-vriendelijke WordPress en meer. Dat maakt je site pas écht compleet. Want wat heb je aan een mooie website met slechte content? Niets!

 

SEO-proof website

Met een SEO-proof  website word je gevonden. Begin goed, bereid je voor, laat je SEO-teksten schrijven en start met je WordPress website.