SEO tekstschrijver

Meer omzet uit je website

Wat doet een SEO-tekstschrijver?

Een SEO-tekstschrijver is specialist in het schrijven van SEO-teksten.

Pakkende seo-teksten die jouw doelgroep aanzetten tot online actie!

Zoekwoordenonderzoek vormt hiervoor de basis. Wil je weten waarom? Lees gauw verder.

SEO: jij biedt wat je klanten zoeken

Een goede SEO-tekstschrijver schrijft niet gedachteloos op wat jij graag hoort maar kruipt in de huid van je potentiële klanten.

  • Wat vinden ze belangrijk?
  • Waar zoeken ze naar?
  • Welke problemen hebben ze?
  • Welke oplossingen bied je?

Zo ontstaan pakkende teksten die relevant zijn voor jouw klanten omdat jij precies biedt waar zij naar zoeken. Niets meer, niets minder. Doe je dat goed dan krijgt jouw website de aandacht die het verdient! Van potentiële klanten én van de zoekmachine.

Laatst werd ik gebeld:

‘Karin, zojuist een order binnen gehaald, had ons gevonden via de website, super, bedankt!’ 

Daar word je toch blij van? Ik wel, daar doe ik het voor.

SEO-teksten schrijven? Ontdek hoe

Voordat ik ook maar een letter op papier zet, onderzoek ik jouw markt  en praat ik met jou over je bedrijf, je branche en je type klanten. Wat willen ze en hoe ga jij hen helpen? Belangrijk om te weten!

Een goede SEO-tekstschrijver denkt na over het doel van je website, de navigatiestructuur en over de vragen van je doelgroep. Waarom? Omdat de vragen van je doelgroep de zoekopdrachten in Google vormen.

Het klinkt raar maar het gaat niet om jou en je producten maar om je klant en zijn problemen. En jij hebt de oplossing! De kunst is om dit om te zetten in krachtige seo-teksten, in de juiste tone-of-voice.

‘Long tail lasts longer:’ wat ‘googelen’ jouw klanten?

Een goede SEO-tekstschrijver doet zoekwoordenonderzoek. Want natuurlijk wil  jij graag weten wat mensen ‘googelen’ als ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Deze zoektermen verwerk ik op de juiste manier in jouw SEO-teksten.

Zoekopdrachten zijn de vragen die gesteld worden. Goede SEO-teksten bieden de antwoorden.

Zoekwoordenonderzoek geeft je duidelijkheid over je markt en laat zoekvolumes en zoekintenties zien. En … het resultaat wijkt vaak af van wat jij denkt (dat mensen zoeken).

Verkoop je tuingereedschap en denk je dat er gezocht wordt op het zoekwoord: ‘tuingereedschap’? Vast wel. Maar misschien wordt er ook gezocht op ‘snoeischaar’, ‘veilige snoeischaar’ of ‘snoeischaar buxus.’ Het zou zomaar kunnen.

Een zoekwoordenonderzoek laat het zien en voorkomt dat je optimaliseert voor de verkeerde zoektermen of dat je optimaliseert op zoekwoorden die de concurrentie ook gebruikt (short tail).

Vaak is het verstandiger om een long ail zoekterm te gebruiken, een zoekterm waarop wat minder zoekvolume zit, waarbij de concurrentie minder sterk is maar waarmee je eerder zichtbaar bent.

SEO-tekstschrijver voor pakkende webteksten

Een goede SEO-tekstschrijver weet wat jouw klanten willen en verpakt antwoorden op vragen in SEO-teksten die aanzetten tot actie.

En Google dan?

Als SEO-tekstschrijver maak ik je teksten natuurlijk SEO-proof (zoekmachineoptimalisatie), zodat Google je pagina’s kan vinden (indexeren). Ik verwerk de zoektermen uit het zoekwoordenonderzoek volgens de SEO-richtlijnen in je teksten. Zo word je  goed gevonden door nieuwe klanten! Vragen? Bel: 0644255473.

seo tekstschrijver

Pakkend voor je doelgroep

Een goede SEO tekstschrijver snapt wat je doelgroep wil en wat Google vraagt

Zichtbaar in Google

Leuk, al dat verkeer maar zijn het de juiste bezoekers?

Summary
SEO-tekstschrijver
User Rating
4.5 based on 2 votes
Service Type
SEO-tekstschrijver
Share This