SEO-tekstschrijver - goed gevonden!

Alle aandacht voor jouw website

Deze SEO-tekstschrijver zorgt dat jouw website wordt gevonden

Als SEO-tekstschrijver schrijf ik pakkende teksten waarmee je scoort bij klanten én Google. Ontdek hier wat een SEO-tekstschrijver voor je kan doen.

Webteksten schrijven en relevante zoekwoorden bepalen. Hoe dan?

Als SEO-tekstschrijver schrijf ik SEO-teksten voor websites op basis van zoekwoordenonderzoek. Ook heb ik goede kennis van techniek en onderhoud van websites (CSS/PHP, Content Management Systemen (zoals WordPress), Google Search Console en Analytics. Dat komt goed van pas omdat ook de techniek van je website goed in elkaar moet zitten om een goede positie bij Google te verwerven.

Ik schrijf niet op wat jij graag hoort maar kruip in de huid van je potentiële klanten, zodat ze op jouw website vinden wat ze zoeken.

  • Waar zoeken ze eigenlijk naar?
  • Welke problemen hebben ze?
  • Welke oplossingen bieden jouw producten en diensten?

Geef jij betere antwoorden dan je concurrent, dan krijgt je website voorrang en een mooie positie bij Google!

Laatst belde een klant;

‘Karin, zojuist een order binnen gehaald, had ons gevonden via de website, super, bedankt!’ Daar word je toch blij van? Ik wel.

Zoekopdrachten in Google?

Als SEO-tekstschrijver doe ik zoekwoordenonderzoek en denk ik na over het doel van je website en de sitestructuur. Zoekopdrachten in Google zijn brandende vragen waarop mensen een antwoord willen. En wel een beetje snel!

SEO-tekstschrijver stelt vragen

Jazeker! Over je bedrijf, je branche en je klanten:

  • Wat wil je bereiken met je website?
  • Wat vinden je klanten belangrijk

Misschien raar maar het gaat echt niet om jou en je producten maar om je klant en zijn problemen. De kunst is om de vragen van je klanten (zoekopdrachten in Google) om te zetten in pakkende webteksten. Geven jouw SEO-teksten de beste antwoorden, dan word je beloond met een mooie positie in de zoekresultaten (ranking). Doe je dat niet, dan ben je niet zo relevant (volgens Google).

SEO-tekstschrijver zoekt naar kansen

Een goede SEO-tekstschrijver doet zoekwoordenonderzoek naar long tail zoekwoorden. Want natuurlijk wil jij graag weten wat mensen precies ‘googelen’ als ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Deze zoektermen verwerk ik op de juiste manier in jouw SEO-teksten.

Zoekopdrachten zijn de brandende vragen die gesteld worden. Goede SEO-teksten bieden de antwoorden.

Zoekwoordenonderzoek geeft je duidelijkheid over je markt en laat zoekvolumes en zoekintenties zien. Maar … het resultaat wijkt vaak af van wat jij denkt (dat mensen zoeken).

Een goede seo-tekstschrijver weet wat je doelgroep zoekt

Wat ‘googelen’ jouw klanten? Weet jij wat ze precies doen met die magische witte balk?

Voorbeeld:

Verkoop je tuingereedschap en denk je dat er gezocht met het zoekwoord: ‘tuingereedschap?’ Vast wel.

Maar wat denk je van ‘snoeischaar’, ‘veilige snoeischaar’ of ‘snoeischaar buxus.’ Het zou zomaar kunnen.

Een zoekwoordenonderzoek laat het zien en voorkomt dat je optimaliseert op de verkeerde zoektermen of dat je zoekwoorden gebruikt die de concurrentie ook gebruikt (short tail). Want wat heb je eraan als je ergens achter de concurrentie op pagina 10 eindigt?

Long tail zoekwoorden?

Vaak is het verstandiger om long tail zoektermen te gebruiken: zoektermen die bestaan uit meerdere woorden. Het zoekvolume is lager maar de concurrentie is ook minder sterk. Zo ben je eerder zichtbaar in de zoekresultaten.

Een vindbare website is SEO-proof

Als SEO-tekstschrijver maak ik je teksten SEO-proof (SEO-optimalisatie), zodat Google je webpagina’s goed kan vinden (indexeren). Ik verwerk de zoektermen uit het zoekwoordenonderzoek volgens de SEO-richtlijnen in je teksten en plaats je content ook technisch op de juiste manier in je website.

Als SEO-tekstschrijver en WordPress specialist vind je bij mij alle kennis onder één dak. Voordeel: altijd een toegewijde contactpersoon voor je website. Me!

Vragen? Bel of mail gerust.

Vindbaar in Google

Pakkend voor je doelgroep

seo-tekstschrijver

Content van hoge kwaliteit

Lees hier wat Google er zelf over zegt