SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie wil zeggen dat je website goed gevonden wordt door Google én je doelgroep.”

Heb je een mooie website maar word je niet goed gevonden, zonde! Van je tijd én geld! Ontdek hier waarom SEO optimalisatie nodig is voor je vindbaarheid.

SEO optimalisatie: maak relevante content, optimaliseer elke webpagina en krijg bezoek van Google en je potentiële klanten.

Stel:
Je hebt een WordPress website laten maken. Klaar om toe wereld in te sturen. Maar helaas . . , je bent onvindbaar!

Hoe mooi je website ook is, als deze niet goed in de zoekresultaten verschijnt, dan heb je er weinig aan. Jammer! Doe het daarom goed en investeer in SEO optimalisatie!

Als SEO tekstschrijver begin ik altijd met een zoekwoordenanalyse:

De juiste zoekwoorden

Ik bekijk zoekvolumes (hoe vaak wordt er gezocht?) en breng de concurrentie in kaart. Als er niemand zoekt naar jouw product of dienst, dan heeft optimalisatie voor Google weinig zin. Daarom bekijk ik eerst hoe vaak er maandelijks gezocht wordt met relevante zoekwoorden. Daarnaast onderzoek ik hoe de concurrentie scoort op relevante zoektermen.

SEO optimalisatie en je doelgroep
Natuurlijk wil ik weten wat voor jou belangrijk is. Wat doe je, wie zijn jouw potentiële klanten en wat bied je? Belangrijke vragen. Uit dit gesprek blijkt onder andere wat de kern is van jouw business, wat het doel is van je website en je teksten, en voor wie ze bestemd zijn.

Ik schrijf een goed leesbaar verhaal, toegespitst op jouw potentiële klanten. Daarna optimaliseer ik jouw website door geselecteerde zoektermen op strategische plaatsen in de tekst te verwerken.

Titels, headers en subkoppen

Google wil begrijpen waar je tekst over gaat en kijkt onder andere naar titels, headers en subkoppen.
Gelukkig zien steeds meer ondernemers de toegevoegde waarde van SEO optimalisatie. Jij wilt toch ook goed gevonden worden en niet alleen maar betalen voor een mooie website?

Wist je trouwens dat er ook heel veel lelijke websites zijn die wel goed gevonden worden?