Freelance SEO-tekstschrijver| Communicatieadviseur Karin Jonkers

Tijdens mijn studie (HEAO-Communicatie), stond internet nog in de kinderschoenen. Floppy’s en diskettes waren heel gewoon. Mijn scriptie kwam uit WordPerfect en van Whats App had niemand ooit gehoord.

Karin JonkersDe praktijk ging razendsnel en ook ‘de website’ werd volwassen. Communicatiestrategieën, advertenties, drukwerk, salestools, beurzen, fotografie en videoproducties, alles passeerde de revue maar ik vond ‘digitaal’ en internet al gauw te gek! De wereld van webdesigners groeide maar inhoud stond mager op de agenda. Het grafische ‘plaatje’ was veel belangrijker want een website moest ‘mooi’ zijn. Ik stoorde me aan slechte teksten en vroeg me af waarom inhoud zo ondergeschikt was aan het ontwerp. Websites als kopie van de bedrijfsbrochure waren er al genoeg.

Idee voor Content-Web

Mensen lezen niet maar scannen online. Dat vereist een andere manier van schrijven. Ik vertikte het dan ook om de brochure op de website te ‘plakken.’ Zo ontstond in 2010 het idee voor webredactie. Als freelance tekstschrijver, webredacteur en eigenaar van Content-Web, schreef ik in opdracht en verdiepte ik me in de techniek achter de site. Later, toen bleek dat webteksten naadloos aansloten op SEO, was voor mij het cirkeltje rond.

Als freelance SEO-tekstschrijver schrijf ik teksten voor jouw doelgroep en realiseer ik websites in WordPress! Ook deze site heb ik gebouwd in WordPress. Ik verdiep me continu in dit mooie vak en volg regelmatig trainingen om ‘bij’ te blijven.

Tegenwoordig weten veel ondernemers wel dat SEO geen technisch trucje is. Daarom groeit de vraag naar professionele SEO-teksten en doet Google spammy sites de das om. De combinatie met WordPress maakt mijn werk compleet.

Ieder bedrijf (groot of klein, starter, mkb-er of zzp-er) heeft recht op een website die goed gevonden wordt en die je makkelijk zelf aanpast.

Share This
Share This
add this code: