Over freelance SEO-tekstschrijver Karin Jonkers

Toen ik nog studeerde, waren floppy’s en diskettes heel gewoon. Mijn scriptie kwam uit WordPerfect en van WhatsApp en Facebook had niemand ooit gehoord. Zoekmachineoptimalisatie was nog onbekend en de freelance SEO-tekstschrijver kwam in Google nog niet voor.

Advertenties, vakbladen, drukwerk, salestools, beurzen, fotografie, intranet, zo’n beetje alle communicatiemiddelen passeerden de revue, maar internet fascineerde me het meest! Inhoud (content) stond nog mager op de agenda want een website moest vooral ‘mooi’ zijn. Gespecialiseerde schrijvers voor websites waren op een hand te tellen, hoewel steeds duidelijker werd dat mensen op een scherm heel anders lezen.

Mmm…

‘Ik werd toch regelmatig gevraagd om ook eens naar de teksten te kijken?’

Voor mij was het cirkeltje rond, ik begon met het bouwen van mijn website in WordPress en maakte me vindbaar in Google, als freelance SEO-tekstschrijver Karin Jonkers!

Webteksten, WordPress en SEO: een supercombinatie

In 2010 begon ik met het schrijven van webteksten en startte ik met Content-Web. WordPress trok steeds meer aandacht en ik volgde  alles wat te maken had met SEO en content. Dat ‘content‘ zo’n grote vlucht zou nemen had ik toen nog niet gedacht. Als freelance SEO tekstschrijver en verdiepte ik me in zowel schrijven voor het web als WordPress webdesign. Ik leerde veel over techniek en alles wat te maken had met zoekmachineoptimalisatie.

WordPressfan

Mijn eerste website bouwde ik met HTML en CSS. De tweede in WordPress én de derde (deze website)? In WordPress!

En nog steeds werk ik iedere dag met WordPress, een cms dat wereldwijd door miljoenen bedrijven wordt gebruikt.

Deze website is gebouwd met een uiterst multi-functioneel WordPress thema dat volledig aan te passen is aan je wensen. Ik gebruik het veel omdat het fantastisch in elkaar zit en continu wordt doorontwikkeld, volgens de laatste standaarden.

Het thema is uiteraard responsive en uitbreidbaar op elk vlak. Zowel qua vormgeving als functionaliteit. En… het heeft nauwelijks beperkingen (andere WordPress thema’s hebben dat vaak wel).

Wil jij dat ook? Een website in WordPress die je eenvoudig zelf aanpast (en jou niet afhankelijk maakt van een webdesigner)?

Als WordPress webdesigner én freelance SEO-tekstschrijver bouw ik jouw website én schrijf ik teksten die aandacht krijgen van de zoekmachine (Google) én jouw potentiële klanten.

Relevante content  

Om op een fatsoenlijke positie te verschijnen in de zoekresultaten moet je website aan heel wat eisen voldoen. Relevante content is een van de rankingfactoren! Naast onder andere laadtijd en mobielvriendelijkheid.

De vraag naar professionele webteksten groeit en meer en meer ondernemers ontdekken WordPress. Om ‘bij’ te blijven in de wereld van online marketing volg ik regelmatig trainingen copywriting en SEO en werk ik graag samen met ‘social media’ specialisten. Ook geef ik graag zelf cursus.

WordPress webdesigner

Als WordPress webdesigner help ik iedere ondernemer aan een professionele website. Ik bouw je website en ik help je met de teksten. Ook laat ik zien hoe je je website zelf kunt onderhouden (of ik doe dat voor je).

Mijn motto:

Ieder bedrijf (groot of klein, starter, mkb’er of zzp’er) heeft recht op een goed werkende website.

Vindbaar, uitbreidbaar, aanpasbaar én relevant voor je doelgroep.

Meer weten? Bel: 06 442 554 73 of stuur een mail naar karin@content-web.nl.

freelance SEO-tekstschrijver Karin Jonkers
Share This