Website onderhoud? Je website veilig en up-to-date

Website onderhoud? Je website veilig en up-to-date

Website onderhoud geeft rust

 

Website onderhoud kost tijd en kan je hoofdpijn veroorzaken als je website is verouderd en nooit is geüpdatet. Onderhoud van je website, daar ontkom je nu eenmaal niet aan.

Net als met je auto toch? Draait jouw website nog wel soepel? Onderneem meteen actie als je website is verouderd en updates nodig heeft! Doe je dat niet, dan loop je risico’s.

Houd je website dus bij de tijd en installeer altijd de laatste software versies.

Als je je website niet  regelmatig bijwerkt, dan loop je vroeg of laat tegen beveiligingsproblemen aan en wordt de kans op een penalty van Google groter. Update je niet op de goede manier, dan kan dat storingen veroorzaken en ben je nog verder van huis.

Voorkom daarom onnodige kosten en laat je website onderhouden door de WordPress specialist. Voor mij dagelijks werk. Wat jou misschien uren kost, heb ik snel geregeld!

Onderhoudsservice

WordPress updates

WordPress komt regelmatig met updates. Bij elke update komen er nieuwe functies bij of worden ‘bugs’ opgelost. Updaten dus om je website veilig te houden. Content-Web doet dat voor je.

Plugin updates

Ook plugins (stukjes software op je website) werk ik bij om risico’s te voorkomen.

Thema updates

Thema ontwikkelaars komen regelmatig met nieuwe versies van een thema, na een WordPress update. Ook thema’s moeten daarom zo snel mogelijk worden bijgewerkt naar de laatste versie. Ooit meegemaakt dat al je aanpassingen waren verdwenen na een theme update? Een Child theme voorkomt dit. Ik werk je thema bij en als extra service maak ik meteen een child theme voor je aan.

En meer: 

Back-ups van je website

Altijd een kopie bij de hand. Mocht het nodig zijn dan help ik je gauw weer uit de brand.

Scan van je website

Om te kijken of alles nog goed functioneert. Zo signaleer ik bijvoorbeeld broken links (de bekende 404’s) en stel ik redirects in naar de juiste pagina’s.

Kleine aanpassingen aan je website

Kleine technische aanpassingen aan tekst en afbeeldingen, support via e-mail of telefoon. Doen we niet moeilijk over.

Kosten onderhoudsservice

€ 25,- per maand exclusief BTW

 

Onderhoudsservice aanvragen

7 Tips voor goede webteksten

7 Tips voor goede webteksten

Goede webteksten, waarom?

Goede webteksten worden gevonden. Zoekmachines zijn machines en hebben teksten nodig om te begrijpen waar je website over gaat (indexeren). Dus wat doet een mooie website zonder pakkende teksten? Niets!

Beter vindbaar in Google

Goede webteksten maken je website beter vindbaar. Voor Google en je klanten. Besteed daarom aandacht aan je webteksten voordat je de website lanceert! Zonde toch, van je tijd en budget als je website slecht presteert?

Goede teksten laten jouw klanten vinden wat ze zoeken. Hét signaal voor Google om je te belonen met een mooie positie in de zoekresultaten.

7 tips voor goede webteksten

Tip 1
In de huid van je klant

Probeer je te verplaatsen in je KLANT. Beschrijf niet je hele productassortiment maar geef aan wat de voordelen zijn voor je potentiële klanten.

Tip 2
Schrijf overtuigend en actief

Beschrijf je verkoopargumenten eenvoudig en kom snel tot de kern. Wat levert jouw product of dienst concreet op? Schrijf duidelijk en maak het niet te moeilijk.

Tip 3
Bepaal de zoekwoorden

Vind zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Plaats deze zoekwoorden in de titels, headers, inleidingen, bodytekst en (interne) hyperlinks.

Tip 4
Houd het leesbaar

Gebruik niet teveel vakjargon en ‘stadhuistaal’. Formuleer eenvoudig en vermijd teveel lijdende vorm.

Tip 5
Maak je webteksten vindbaar

SEO-optimalisatie maakt webteksten vindbaar. Google beloont je met een mooie positie en jouw klanten zullen je vinden.

Tip 6
Help mensen scannen

Mensen hebben weinig tijd, ze lezen vluchtig  en scannen op topsnelheid, op zoek naar woorden die ze zelf gebruiken. Plaats daarom titels, tussenkoppen, goede intro’s, en korte alinea’s. Zet de belangrijkste informatie in de eerste alinea.

Tip 7
Schrap overbodige informatie

Schrap alles wat niet belangrijk is voor jouw doelgroep. Zo help je je klanten.

Met overtuigende webteksten kom je online goed uit de verf. Je investeert in (nieuwe) klanten en meer omzet.

Meer bezoekers op je website

Meer bezoekers op je website

7 tips om meer bezoekers naar je website te trekken

 

Meer verkeer op je website. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Er is zoveel waar je op moet letten als je meer bezoekers op je website wilt hebben . SEO, zoekmachineoptimalisatie, Penguin, Pigeon, Hummingbird, Bert, Analytics, Search Console, Adwords, social media. Soms zie je als ondernemer door de bomen het online marketing bos niet meer en dat is begrijpelijk want internet verandert dagelijks en steeds sneller. Bovendien komt Google regelmatig met algoritme-updates waardoor ook je rankings kunnen veranderen. Meer bezoekers naar je website trekken? Ontdek hier hoe.

 

Tip 1

Bepaal je doelgroep  

Je doelgroep is een groep mensen (potentiële klanten) die je als ondernemer graag wilt hebben als klant. Beschrijf waarom deze groep interessant is, welke gemeenschappelijke kenmerken ze hebben en waarom ze  jouw producten of diensten ‘moeten’ kopen?

 

Tip 2 

Hoe los je de problemen van je doelgroep op?

Wat bied je? Hoe voeg je waarde toe? Welke oplossing bied je om problemen van je doelgroep op te lossen? De valkuil hier is dat je alleen je producten of diensten beschrijft (‘wij leveren product A en B, en wij leveren kwaliteit’) maar daar vraagt je doelgroep niet om! Zij hebben een probleem en willen een oplossing. Beschrijf het probleem en verpak in de communicatieboodschap de oplossingen en de benefits (voordelen) voor je doelgroep.

  

Bepaal de voordelen (benefits) van je product of dienst voor je doelgroep?

Deze benefits kun je heel eenvoudig bepalen door jezelf de ‘nou en?” vraag te stellen. Op deze manier kom je tot de kern! Gewoon proberen, het is een leuke oefening en het levert je een goede propositie op die je consequent kan gaan gebruiken in alle communicatiemiddelen.

Stel je eens voor:

Een appelboer wil appels verkopen aan gezinnen in de lokale omgeving. Hij begint zijn verhaal met:  

 

Wij leveren appels. Nou en?

Wij leveren appels uit onze eigen boomgaard. Nou en?

Onze appels worden meteen na de oogst gekoeld. Nou en?

Onze appels blijven zo lang vers en smaken heerlijk. Nou en?

Wij gebruiken geen schadelijke bestrijdingsmiddelen. Nou en?

Onze appels zijn daarom heel gezond en met respect voor de natuur geteeld. Nou en?

Je kunt onze appels gewoon bij ons op de boerderij kopen. Nou en?

Onze appels zijn voordeliger dan in de supermarkt omdat we rechtstreeks aan u leveren. Ow!

Onze  appels zijn vers, voordelig en gezond. Met liefde voor de natuur geoogst en te koop in onze boerderijwinkel. Deze boodschap zal je doelgroep aanspreken. WAUW! Dat klinkt beter!  

 

Tip 3

Bepaal zoekwoorden

 

Probeer zoekwoorden of zoekwoordcombinaties te vinden die je klant zelf zou intypen.

Bijvoorbeeld: appels van de boer, fruit bij de boer, boerderijwinkel, onbespoten fruit.

 

Tip 4

Vergeet alle trucs en pas op voor bedrijven die je topposities garanderen  

Pas op voor SEO-bedrijven die jou en de zoekmachines misleiden met technische trucs (black hat SEO). Ze beloven je de hoogste ranking maar gebruiken ongeoorloofde technieken zoals onder andere verborgen teksten. Teksten die je als bezoeker niet ziet maar die een zoekmachine wel kan indexeren. Denk aan teksten in dezelfde kleur als de achtergrond.

Ook cloaking, linkspam en spamtechnieken die worden gebruikt om hoger te komen in de rankings, worden door Google opgemerkt. Deze technieken (ik noem het even trucs) zijn tegen de regels van Google. Black hat SEO en cloaking zal worden afgestraft door Google door middel van een penalty. Dit betekent dat je website wel eens helemaal uit de zoekresultaten kan verdwijnen. Zonde toch? Waarom dan niet meteen beginnen met goede content?

 

Tip 5

Verpak je zoekwoorden op een natuurlijke manier in je SEO-teksten

 

Tip 6 

Maak relevante en waardevolle content voor je bezoekers

In bovenstaand voorbeeld van de appelboer is een appeltaartrecept een leuke vorm van waardevolle content. 

 

Tip 7

Optimaliseer je content voor doelgroep en  zoekmachines  

Goede paginatitels, interne links, het juiste woord op de juiste plaats, krachtige koppen, goede intro’s. Het zijn allemaal onderdelen van een goede SEO-tekst. SEO-teksten zijn interessant voor je doelgroep en goed doorzoekbaar (indexeerbaar) voor de zoekmachine.  

Goede SEO-teksten moeten dus aan een aantal eisen voldoen. De eisen van je doelgroep en de technische eisen van de zoekmachine. Een website die goed geoptimaliseerd is zal hoger komen in de organische (gratis) zoekresultaten.

Relevante content voor meer bezoekers

 

Meer bezoekers naar je website trekken doe je door je website technisch goed in te richten en te structureren.  Zo begrijpen zoekmachines waar je website of pagina over gaat. Maak je content daarom leesbaar en interessant voor je doelgroep en zorg dat ze door zoekmachines gevonden en begrepen worden. Schrijf overtuigend en bied je bezoekers meerwaarde!

Wil je zelf niet schrijven, dan kun je je webteksten laten schrijven. Met bovenstaande tips word je online beter gevonden. Kans op een klant?

Pakkende webteksten

Pakkende webteksten

Pakkende webteksten die jouw potentiële klanten in beweging brengen?

Ondernemers komen vaak niet toe aan schrijven: ‘Geen tijd’, ik kan niet schrijven ik heb wel wat anders te doen.’ Meer dan: ‘kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel’ en ‘het juiste adres voor…(voor wat eigenlijk)?’, komt er niet op papier. Herkenbaar?

Zonde! Pakkende webteksten schudden jouw potentiële klanten wakker en zorgen voor meer omzet! Wist je dat Google alleen maar tekst kan lezen? En weet je wat het doel is?

Websites tonen (zoekresultaten of SERPS) die het allerbeste passen bij de zoekopdracht die mensen intypen!

Laat je webteksten daarom schrijven en zet je website in als marketinginstrument! Zo trek je de juiste bezoekers en wordt jouw website een investering voor de lange termijn in plaats van een doelloos uithangbord.

Relevante inhoud. Dat is wat Google eist om jouw website te tonen! Wat is relevante content voor je doelgroep eigenlijk?

Relevante content

Relevante content voegt waarde toe. Als mensen vinden wat ze zoeken heb je kans op een klant én meer omzet! Dat is ook waar Google op focust. Bied gewoon de informatie die je klant wil en gebruik de zoekwoorden die jouw doelgroep ook gebruikt. Zo ontstaan pakkende webteksten waar jouw klanten van smullen.

Meer verkeer op je website is leuk maar als het niet de juiste bezoekers zijn, heb je er weinig aan. Kruip in de huid van je klant, zorg voor relevante webteksten en vermijd clichés als:

 • ‘Bij ons staan service en kwaliteit hoog in het vaandel’
 • ‘Uw partner in…’
 • ‘Het juiste adres voor..’

Geen tijd of geen zin om tekst te schrijven voor je website? Laat je SEO-teksten schrijven door een SEO-tekstschrijver! Alle informatie heb je al in je hoofd. Echt waar! Jij hoeft het alleen maar te vertellen.

Webteksten laten schrijven voor je doelgroep?
Nadat ik me heb verdiept in jouw bedrijf, bepalen we je uitgangspunten en formuleer ik de kern van je verhaal. Dit zijn de antwoorden op vragen van je doelgroep. Natuurlijk houd ik rekening met de regels van Google en SEO webschrijven:

 • de juiste tone-of-voice
 • activerende koppen
 • motiverende intro’s
 • aansprekende paginatitels
 • wervende meta descriptions
 • zoekwoorden die je klant gebruikt
 • zoekwoorden op een natuurlijke manier verwerkt in de tekst
 • de juiste call-to-actions

Wil jij je ook bezighouden met je bedrijf en je webteksten laten schrijven? Neem dan snel contact op voor een kennismakingsgesprek.

SEO optimalisatie – de olie voor je website!

SEO optimalisatie – de olie voor je website!

SEO optimalisatie?

"SEO optimalisatie wil zeggen dat je website goed gevonden wordt door Google én je doelgroep."

Heb je een mooie website maar word je niet goed gevonden, zonde! Van je tijd én geld! Ontdek hier waarom SEO optimalisatie nodig is voor je vindbaarheid.

SEO optimalisatie: maak relevante content, optimaliseer elke webpagina en krijg bezoek van Google en je potentiële klanten.

Stel:
Je hebt een WordPress website laten maken. Klaar om toe wereld in te sturen. Maar helaas . . , je bent onvindbaar!

Hoe mooi je website ook is, als deze niet goed in de zoekresultaten verschijnt, dan heb je er weinig aan. Jammer! Doe het daarom goed en investeer in SEO optimalisatie!

Als SEO tekstschrijver begin ik altijd met een zoekwoordenanalyse:

De juiste zoekwoorden

Ik bekijk zoekvolumes (hoe vaak wordt er gezocht?) en breng de concurrentie in kaart. Als er niemand zoekt naar jouw product of dienst, dan heeft optimalisatie voor Google weinig zin. Daarom bekijk ik eerst hoe vaak er maandelijks gezocht wordt met relevante zoekwoorden. Daarnaast onderzoek ik hoe de concurrentie scoort op relevante zoektermen.

SEO optimalisatie en je doelgroep
Natuurlijk wil ik weten wat voor jou belangrijk is. Wat doe je, wie zijn jouw potentiële klanten en wat bied je? Belangrijke vragen. Uit dit gesprek blijkt onder andere wat de kern is van jouw business, wat het doel is van je website en je teksten, en voor wie ze bestemd zijn.

Ik schrijf een goed leesbaar verhaal, toegespitst op jouw potentiële klanten. Daarna optimaliseer ik jouw website door geselecteerde zoektermen op strategische plaatsen in de tekst te verwerken.

Titels, headers en subkoppen

Google wil begrijpen waar je tekst over gaat en kijkt onder andere naar titels, headers en subkoppen.
Gelukkig zien steeds meer ondernemers de toegevoegde waarde van SEO optimalisatie. Jij wilt toch ook goed gevonden worden en niet alleen maar betalen voor een mooie website?

Wist je trouwens dat er ook heel veel lelijke websites zijn die wel goed gevonden worden?

7 acquisitietips voor kwalitatieve bezoekafspraken

7 acquisitietips voor kwalitatieve bezoekafspraken

Tip 1

Kwalificeer je leads

Weet wie je doelgroep is. Zomaar wat bellen heeft geen zin. Een goede leadlijst wel.

Tip 2

Achterhaal de juiste contactpersoon (via pre-calling)

Wie moet je eigenlijk hebben? Met een beetje vooronderzoek weet je precies wie de communicatiemanager of de wagenparkbeheerder is.

Tip 3

Noteer alle waardevolle informatie over je lead in je CRM (customer relationship management)

Van alles wat je hoort blijft maar een stukje hangen. Registreer daarom precies wat je contactpersoon vertelt. Bij de volgende call kun je inhaken, teruggrijpen of ideeën opperen. Zo leidt alles wat je doet tot een natuurlijk gesprek, van mens tot mens. Lees geen onpersoonlijk belscript voor. Je contactpersoon hoort dat. Leg klantinformatie vast in je CRM (content management systeem).

Tip 4

Bellen en doorzetten

Geef niet op! Negen van de tien keer leidt je telefoontje niet tot een afspraak. Je huiswerk doen en oprechte interesse tonen werkt.

Tip 5

Geen afspraak? Geen nood. Bel opnieuw en vind haakjes om het gesprek aan op te hangen, zie je CRM.

Tip 6

Praat niet over jezelf maar verplaats je in de prospect

Dit is waar veel verkopers de fout ingaan. Ze gaan in op de inhoud, vertellen alles over hun product terwijl hun prospect al lang slaapt.

Tip 7

Focus op de afspraak niet op je product

Welkom op deze website

Welkom op deze website

Welkom op deze website

Begint jouw website met 'Welkom op deze website' of 'Welkom bij Klaassen BV.' Niet doen! Je doet je bezoeker echt geen plezier en het is killing voor SEO!

Google eens: 'welkom op deze website.' Je krijgt vast veel hits. Blijkbaar zijn er heel veel gastvrije mensen op het web. Of toch niet? Beste mensen, hoe goed bedoeld ook, dit is niet gastvrij!

De belangrijkste tekst op je website

Dit eerste regeltje (je homepage titel) is de belangrijkste tekst op je website. Binnen een paar seconden heb ik je homepage gescand en wil ik weten of ik goed zit op jouw site. Gaat jou dat lukken met 'welkom'? Ik voel me welkom door hele andere zaken zoals een duidelijke navigatiestructuur met heldere, leesbare teksten. En.. zoekt jouw doelgroep met: 'Welkom op deze website?' Ik ken echt helemaal niemand die dit als zoekterm gebruikt. Verander daarom vandaag nog je koptekst. Tenzij je welkom verkoopt natuurlijk.

Échte content is niet thin maar vet

Échte content is niet thin maar vet

Waarom strooien met zoekwoorden niet zo handig is

In onze confettiwinkel vind je de meeste confetti van Brabant. We hebben confetti in alle soorten en maten;

Ronde confetti, vierkante confetti, gele confetti, groene confetti en zelfs kinderconfetti. Gek toch dat scholen niet meer zo dol zijn op confetti, confetti hoort toch bij carnaval? Als je confetti zoekt in Brabant, neem dan contact op met onze confettispecialist.

Best wel spammy, niet? ‘Keyword stuffing’ kan leiden tot een ‘penalty:’ een slechtere indexering of een verwijdering uit de zoekresultaten.

Best wel spammy, niet? ‘Keyword stuffing’ kan leiden tot een ‘penalty:’ een slechtere indexering of een verwijdering uit de zoekresultaten.

Échte content is niet thin maar vet

Als jij iets zoekt, dan baal je toch ook als Google jou niet snapt? Google wil jou de beste gebruikservaring bieden, webpagina’s tonen die het beste passen bij jouw zoekopdracht. Wil je teksten schrijven voor je website? De kwaliteit van je tekst is belangrijker dan de kwantiteit van de zoekwoorden. Natuurlijk blijven zoektermen wel belangrijk omdat de zoekmachine wil begrijpen waar je website over gaat.

3 Tips voor een lekker leesbare seo tekst

 1. Vergeet de zoekmachine en onderzoek eerst wat jouw bezoeker wil
 2. Schrijf een soepele tekst waar je bezoeker echt wat aan heeft, maak je niet te druk over zoekwoorden en gebruik synoniemen
 3. Plaats zoekwoorden op de juiste manier in de context, onder andere in de titels!

Dit is wat Google er zelf over zegt:
https://support.google.com/webmasters/answer/66358