Goede webteksten, waarom?

Goede webteksten worden gevonden. Zoekmachines zijn machines en hebben teksten nodig om te begrijpen waar je website over gaat (indexeren). Dus wat doet een mooie website zonder pakkende teksten? Niets!

Beter vindbaar in Google

Goede webteksten maken je website beter vindbaar. Voor Google en je klanten. Besteed daarom aandacht aan je webteksten voordat je de website lanceert! Zonde toch, van je tijd en budget als je website slecht presteert?

Goede teksten laten jouw klanten vinden wat ze zoeken. Hét signaal voor Google om je te belonen met een mooie positie in de zoekresultaten.

7 tips voor goede webteksten

Tip 1
In de huid van je klant

Probeer je te verplaatsen in je KLANT. Beschrijf niet je hele productassortiment maar geef aan wat de voordelen zijn voor je potentiële klanten.

Tip 2
Schrijf overtuigend en actief

Beschrijf je verkoopargumenten eenvoudig en kom snel tot de kern. Wat levert jouw product of dienst concreet op? Schrijf duidelijk en maak het niet te moeilijk.

Tip 3
Bepaal de zoekwoorden

Vind zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Plaats deze zoekwoorden in de titels, headers, inleidingen, bodytekst en (interne) hyperlinks.

Tip 4
Houd het leesbaar

Gebruik niet teveel vakjargon en ‘stadhuistaal’. Formuleer eenvoudig en vermijd teveel lijdende vorm.

Tip 5
Maak je webteksten vindbaar

SEO-optimalisatie maakt webteksten vindbaar. Google beloont je met een mooie positie en jouw klanten zullen je vinden.

Tip 6
Help mensen scannen

Mensen hebben weinig tijd, ze lezen vluchtig  en scannen op topsnelheid, op zoek naar woorden die ze zelf gebruiken. Plaats daarom titels, tussenkoppen, goede intro’s, en korte alinea’s. Zet de belangrijkste informatie in de eerste alinea.

Tip 7
Schrap overbodige informatie

Schrap alles wat niet belangrijk is voor jouw doelgroep. Zo help je je klanten.

Met overtuigende webteksten kom je online goed uit de verf. Je investeert in (nieuwe) klanten en meer omzet.