Waar moet je nu beginnen als je relevante bezoekers naar je website wilt trekken?

SEO, zoekmachineoptimalisatie, Penguin, Pigeon, Hummingbird, Analytics, Adwords, social media. Er is zoveel waar je op moet letten. Soms zie je als ondernemer door de bomen het online bos niet meer en dat is begrijpelijk want internet verandert dagelijks en steeds sneller. Bovendien komt Google regelmatig met algoritme-updates waardoor ook rankings kunnen veranderen.

Start met goede SEO-teksten want goede SEO-teksten zijn belangrijk voor de vindbaarheid van je website door zoekmachines.

7 SEO-tips om meer bezoekers naar je website te trekken:

 

Tip 1

Bepaal je doelgroep 
Je doelgroep is een groep mensen (potentiële klanten) die je als ondernemer graag wilt hebben als klant. Beschrijf waarom deze groep interessant is, welke gemeenschappelijke kenmerken ze hebben en waarom ze  jouw producten of diensten 'moeten' kopen?

Tip 2

Formuleer hoe jouw product of dienst de problemen van je doelgroep oplost

Wat bied je? Hoe voeg je waarde toe? Welke oplossing bied je om problemen van je doelgroep op te lossen? De valkuil hier is dat je alleen je producten of diensten beschrijft ('wij leveren product A en B, en wij leveren kwaliteit') maar daar vraagt je doelgroep niet om! Zij hebben een probleem en willen een oplossing. Beschrijf het probleem en verpak in de communicatieboodschap de oplossingen en de benefits (voordelen) voor je doelgroep.

Hoe bepaal ik de voordelen (benefits) van mijn product of dienst voor mijn doelgroep?

Deze benefits kun je heel eenvoudig bepalen door jezelf de ‘nou en?” vraag te stellen. Op deze manier kom je tot de kern! Gewoon proberen, het is een leuke oefening en het levert je een goede propositie op die je consequent kan gaan gebruiken in alle communicatiemiddelen.

Voorbeeld:
Een appelboer wil appels verkopen aan gezinnen in de lokale omgeving. Hij begint zijn verhaal met:

Wij leveren appels. Nou en?

Wij leveren appels uit onze eigen boomgaard. Nou en?

Onze appels worden meteen na de oogst gekoeld. Nou en?

Onze appels blijven zo lang vers en smaken heerlijk. Nou en?

Wij gebruiken geen schadelijke bestrijdingsmiddelen. Nou en?

Onze appels zijn daarom heel gezond en met respect voor de natuur geteeld. Nou en?

Je kunt onze appels gewoon bij ons op de boerderij kopen. Nou en?

Onze appels zijn voordeliger dan in de supermarkt omdat we rechtstreeks aan u leveren. Ow!

Onze  appels zijn vers, voordelig en gezond. Met liefde voor de natuur geoogst en te koop in onze boerderijwinkel. Deze boodschap zal je doelgroep aanspreken. WAUW! Dat klinkt beter!

Tip 3

Bepaal zoekwoorden
Probeer zoekwoorden of zoekwoordcombinaties te vinden die je klant zelf zou intypen.
Bijvoorbeeld: appels van de boer, fruit bij de boer, boerderijwinkel, onbespoten fruit.

Tip 4

Vergeet alle trucs en pas op voor bedrijven die je topposities garanderen
Pas op voor SEO bedrijven die jou en de zoekmachines misleiden met technische trucs (black hat SEO). Ze beloven je de hoogste ranking maar gebruiken ongeoorloofde technieken zoals onder andere verborgen teksten. Teksten die je als bezoeker niet ziet maar die een zoekmachine wel kan indexeren. Denk aan teksten in dezelfde kleur als de achtergrond.

Ook cloaking, linkspam en spamtechnieken die worden gebruikt om hoger te komen in de rankings, worden door Google steeds beter opgemerkt. Deze technieken (ik noem het even trucs) zijn tegen de regels van Google.

Black hat SEO en cloaking zal worden afgestraft door Google door middel van een penalty. Dit betekent dat je website wel eens helemaal uit de zoekresultaten kan verdwijnen. Zonde toch? Waarom dan niet meteen beginnen met goede content?

Tip 5

Verpak je zoekwoorden op een natuurlijke manier in je SEO-teksten

Tip 6

Maak relevante en waardevolle content

In bovenstaand voorbeeld is een appeltaartrecept een leuke vorm van waardevolle content.

Tip 7

Optimaliseer je content voor doelgroep en  zoekmachines
Goede paginatitels, interne links, het juiste woord op de juiste plaats, krachtige koppen, goede intro’s. Het is allemaal onderdeel van een goede SEO-tekst. SEO-teksten zijn interessant voor je doelgroep en goed doorzoekbaar (indexeerbaar) voor de zoekmachine.

Goede SEO-teksten moeten dus aan een aantal eisen voldoen. De eisen van je doelgroep en de technische eisen van de zoekmachine. Een website die goed geoptimaliseerd is zal hoger komen in de organische (gratis) zoekresultaten.

Relevante content
Goede content wordt vanzelf gevonden. Zoekmachines proberen te begrijpen waar je website of pagina over gaat. Maak je teksten daarom leesbaar en interessant voor je doelgroep en zorg dat ze door zoekmachines begrepen worden. Schrijf overtuigend en bied je doelgroep meerwaarde! Als je begint met bovenstaande tips word je online beter gevonden. Kans op een klant?

Summary
7 SEO-tips voor meer traffic naar je website
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
Article Name
7 SEO-tips voor meer traffic naar je website
Description
Hoe krijg je meer verkeer naar je website?
Author
Publisher Name
Content-Web
Publisher Logo
Share This

Share This

Share this post with your friends!