Leadmanagement B2B


Leadmanagement B2B, afspraken maken voor uw verkoopteam

Leads opvolgen
Uw verkopers komen terug van de beurs en hebben veel potentiële klanten gesproken. De kaartjes zijn verzameld en ze gaan door met hun dagelijks werk. De visitekaartjes belanden ergens op het bureau.

Wat gaat hier mis?

U heeft een verkoopteam maar leads worden niet opgevolgd en uw verkopers hebben moeite met telefonische acquisitie. Vaak hoort u 1001 excuses om niet te bellen. Een gemiste kans! Prospects die niet gebeld worden voor een afspraak kunnen zomaar bij de concurrent terecht komen.

Leads worden niet opgevolgd, er wordt niets mee gedaan.

De stapel visitekaartjes wordt steeds hoger.

Als er wel wat gedaan wordt met leadopvolging, weet men niet meer wat er besproken is en gaat de waardevolle informatie over de lead “zwerven.”

Het aantal briefjes en losse e-mails over de prospect groeit.

Er wordt niets geregistreerd.

Over de leads wordt niet structureel en efficiënt gerapporteerd binnen het verkoopteam.

Hoe begint u met leadmanagement?
Leadmanagement B2B begint met:

Leadkwalificatie

Leadregistratie en opvolging

En dan…bellen!

B2B outbound campagnes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als de stappen 1 en 2 genomen zijn is de kans op een afspraak groot! Maak telefonisch afspraken of besteed dit uit aan een gespecialiseerde B2B marketeer. De telefoon (mits goed en professioneel gebruikt), is nog steeds een van de meest krachtige en persoonlijke communicatiemiddelen.

U laat toch ook geen omzet liggen?
Content-Web maakt dagelijks waardevolle afspraken voor de zakelijke dienstverlening. Ook voor koude acquisitie zijn wij de professionele gesprekspartner.